Qunst met Kids

Voor de Denkers, Doeners en Makers.

QimArt is na 10 jaar gestopt met lesgeven aan (hoogbegaafde) kinderen. Maar niet getreurd, we werken aan een boek waarin alles met betrekking tot de kunstlessen is samengevat. (medio 2023 verkrijgbaar)

Heeft u een kind dat eindeloos kan kleuren? Een kind dat altijd ideeën heeft en dingen wil maken? Een kind dat altijd overal iets in ziet, op ontdekkingstocht wil? Dan is dit boek een mooie sleutel en is kunst maken een goede ingang voor verdere ontplooiing.

Kunstlessen zijn namelijk niet simpelweg het aanleren van vaardigheden, of lekker gezellig bezig zijn. Natuurlijk is het gezellig en natuurlijk worden er vaardigheden geleerd, maar we houden ons vooral bezig met het behoud en ontplooien van de creatieve geest en fantasie in de ruimste zin van het woord.

De creatieve geest is door de eeuwen heen de motor geweest voor onze maatschappelijke economische ontwikkeling. Door fantasie ontstaan ideeën en wordt innovatie geboren. We moeten nieuwsgierig blijven. Ontwikkeling komt altijd voort uit nieuwsgierigheid, en kinderen zijn eindeloos nieuwsgierig.

Door handen en voeten te geven aan die nieuwsgierigheid ontstaat er een tastbaar concept van de fantasie. Door deze manifestatie leren we het te toetsen in de buitenwereld. We zullen gaan denken in mogelijkheden en oplossingen, we voorkomen ons zelf-ondermijnend denken, en kennen geen faalangst. Krachtige termen?

Zeker! 

Maar het belangrijkste is het plezier dat ligt in de ontdekkingen die gedaan worden. 

We zijn namelijk niet opzoek naar de grote dingen, we doen waar we blij van worden. We volgen een impuls die ons "aanzet", waar we van gaan stralen, waar we geïnteresseerd in zijn. En zó ontdekken we de grote dingen in de kleine dingen.

De vijf standaard richtingen zijn:

  • Schilderkunst
  • Ontwerpen, tekenen en schetsen 
  • Van klei tot keramiek
  • Beeldhouwen
  • 3D-objecten.


Zet mij op de lijst en houd me op de hoogte!